Match!!!

Ska börja med att säga att på matchen var det världens SÄMSTA domare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matchreferatet för matchen:

Derby på Löftavallen!
Derbydax på Löftavallen mot Löftadalens IF och vi hade revansch att utkräva.
Vi öppnade matchen starkt ungefär som vi brukar och pressade tillbaka Löftadalen som tvingades att slå ifrån sig. Alldeles i inledningen av matchen fick Nathalie Bengtsson tag i bollen på mittplan och avancerade mot motståndarmålet, hon gjordes ner och vi fick frispark.
Ebba Broman lade bollen till rätta och sköt ett skott som studsade i det blöta gräset några meter före mål och detta ställde hemmamålvakten tillräckligt mycket för att bollen skulle gå i nät. 1-0 så tidigt i matchen kändes väldigt bra och vi fortsatte att ha mycket boll.
När det nästan gått tio minuter skickade hemmalaget upp en långboll på hägerkanten som vi inte hängde med på, deras yttermittfältare drev framåt och sköt en hög boll som Olivia inte lyckades tippa över ribban utan den gick under densamma och 1-1 kändes väl inte direkt rättvist i det läget.
Målet var nästan en exakt kopia av Sandras mål hemma mot L: a Träslöv för ett par veckor sedan.
Efter kvitteringen så vaknade hemmalaget till och fick mer att säga till om och vi fick slita för att hålla jämna steg men det gjorde vi bra och vi hade ett par hyfsade målchanser. Vid det här läget i matchen var det väldigt jämnt och när det var dags för halvtidsvila var det fortfarande oavgjort 1-1.

I den andra halvleken kändes Löftadalen lite starkare än oss även om vi var långt ifrån ofarliga när vi gick till anfall, dock hade vi tappat lite av den aggressivitet som vi hade i inledningen av matchen och som vi måste ha för att vara ett lag att räkna med, d v s att vi bl. a låg för lång ifrån våra markeringar.
Även om hemmalaget kändes starkare så tänkte vi sälja oss dyrt.
Vi stred tappert och våra båda mittbackar Josefine Åkerberg och Nathalie Bengtsson gjorde ett stort jobb och visade laget med sina insatser hur vi skulle slutföra matchen för att få med oss minst en poäng hem till Frillesås. Andra halvleken blev mållös vilket innebar att matchen slutade 1-1, ett resultat som i alla fall inte jag var nöjd med för jag vill alltid vinna.
För väl ändå säga att det var ganska rättvist sett över hela matchen då båda lagen skapade målchanser och missade desamma.
Det finns andra saker som man skulle kunna diskutera i den här matchen men det håller jag mig för stolt för att göra. Vi kan konstatera att vi gör en skaplig match men inte mer, å andra sidan så har vi spelat väldigt bra på sistone och idag kom ett litet bakslag, det är sånt som händer. Det är bara att ändra på det i nästa veckas bortamatch mot Tofta GoIF.
Lycka till då tjejer!

Laget för dagen:
Olivia Börjesson målvakt, Linnea Olsson högerback, Josefine Åkerberg och Nathalie Bengtsson mittbackar, Evelina Vikingsson vänsterback, Sandra Gustavsson högermittfält., Julia Åkerberg och Felicia Andersson centrala mittfältare., Ebba Broman vänstermittfält, Anna Christensson och Kajsa Gustavsson Uggla anfallare.